De kracht van een videokaart loslaten met een spelletje Zwerver

Wat kunnen de huidige grafische kaarten? Stray

Spellen in het quest genre zijn de laatste tijd erg populair. En tussen de vele moderne spellen springt Stray eruit. De ontwikkelaar is Blue Twelve Studio, die eerder heeft samengewerkt met Ubisoft, en dat wil wat zeggen.

Op dit moment is de ontwikkeling van deze studio te vinden op verschillende platforms. Maar nu hebben we het weer over Stray, dat deze zomer uitkwam voor PC en consoles.

De locatie van het spel verplaatst de speler in de sfeer van de vestingstad Kowloon, en het spelpersonage is een roodharige kat. De dynamiek en het gedrag weerspiegelen duidelijk die van een echte kat. Het spel is gebaseerd op de Unreal Engine 4 engine, die talrijke moderne 3D-functies ondersteunt. Dat wil zeggen dat het mogelijk is een spel te maken dat zonder problemen op elk platform draait.

De plot

Het spel gaat over een zwerfkat die wordt getransporteerd naar een wereld waar vroeger mensen bestonden. Deze verwoeste stad was vroeger hun heiligdom, maar sindsdien zijn er robots verschenen die naar menselijkheid rieken. De taak van de kleine kat is om terug te keren naar zijn familie, maar voordat hij dat doet moet hij ze vinden. En het begint allemaal op de buis, waar andere katten zijn. 

Een beetje scheppingsgeschiedenis

Het spelpersonage is een kat die bij één van de ontwikkelaars woonde. En in de toekomst werd dit huisdier onderdeel van de creatie van een nieuw spelproject. En uiteindelijk zag het publiek Stray.

Juego perdido

Terug naar het verhaal

Na enkele slechte bewegingen vliegt het personage in een afgrond en belandt in een ondergrondse stad. Onderweg moet je een kleine drone helpen om de AI op te starten. In ruil daarvoor belooft de drone te helpen terugkeren naar de oppervlakte. Het wordt echt een onmisbaar hulpmiddel en helpt bij het vertalen van inscripties of het kraken van deuren. Natuurlijk zijn er andere personages in het spel die ook naar de oppervlakte willen, dus er zullen nieuwe kennissen en helpers zijn. 

Gevaren onderweg

De grootste bedreiging zijn de gemuteerde Zurkas, die ontwikkeld zijn door een corporatie. Ze dienen mensen en verslinden afval, maar zonder menselijke controle zijn de mutanten begonnen te evolueren en organisch geworden. Dus zelfs een kat kan ten prooi vallen aan een mutant. Maar dit geldt ook voor de robots die in de stad zijn gebleven, terwijl de Zurkas vooral in de riolen leven. Maar ze zijn ook te vinden in het Corporation gebouw, waar ze zijn ontwikkeld.

Zelfs gezien het feit dat het spel erg vriendelijk en eenvoudig is in zijn quests, kunnen al deze mutanten veel in de weg zitten. Vooral als de hele kudde achter de kat aanrent. Maar het achtervolgingsproces ziet er zeer interessant en dynamisch uit. Maar het is goed dat er lichte wapens in het spel zitten die helpen om het recht te herstellen.

Al met al heeft het spel veel interessante details en quests, en in feite blijven zelfs dertigers enthousiast over deze ontwikkeling.

Wat de technische parameters betreft, moet worden opgemerkt dat het spel geen ray tracing ondersteunt, noch Nvidia DLSS, AMD FSR-technologie. Maar er is een mogelijkheid dat dit verandert na het uitbrengen van patches. En in dat geval zal het mogelijk zijn om meer in detail te oordelen over ray tracing, maar op dit moment is het zo. Maar de speler zelf kan de graphics aanpassen aan de kracht van zijn spelcomputer. Natuurlijk, hoe slechter het is, hoe minder fijn detail er is.