iPhone 14 smartphones op satellietverbinding

De nieuwe iPhone zal satellietcommunicatie hebben. Wat zal er veranderen?

Niet lang geleden werd een nieuwe functie van de iPhone 14 onthuld – ondersteuning voor satellietcommunicatie. Een van de deskundigen zei dat het Amerikaanse merk klaar is om op de iPhone functies van communicatie met andere gebruikers via satelliet communicatie, zonder het gebruik van mobiele telefoons te lanceren.  Bovendien zei de analist dat de functie al door andere bedrijven is getest. Verwacht wordt dat Huawie binnenkort een soortgelijke functie lanceert met zijn nieuwe Mate 50. De release van dit toestel is gepland vóór het verschijnen van de iPhone.

   Satellietconnectiviteit is nu beschikbaar op een groot aantal Android-smartphones. En Google bevestigt dat ingenieurs voortdurend bezig zijn om satellietondersteuning toe te voegen aan tal van nieuwe modellen.

Smartphone- en satellietverbinding. Waarvoor dient het?

In feite zijn het niet alleen de fabrikanten die geïnteresseerd zijn in het lanceren van een nieuwe communicatiemethode. Samen met de bovengenoemde merken is zij ook geïnteresseerd in:

  1. T-Mobile.
  2. Starlink.

De wereldberoemde leiders zeiden dat zij het probleem van afgelegen gebieden in Amerika, waar om uiteenlopende redenen geen cellulaire communicatie is, willen oplossen. De vertegenwoordigers van Musk zeggen dat dit probleem allang opgelost had moeten zijn. Daarom wordt nu gesproken over het upgraden van satellieten en het toevoegen van passende ondersteuning voor de apparatuur. Dat wil zeggen dat de abonnee in de toekomst zo snel mogelijk kan overschakelen tussen cellulair en satelliet.

Natuurlijk zullen upgrades en tests enige tijd in beslag nemen. En T-Mobile verwacht de functie eind volgend jaar op smartphones van consumenten te lanceren.  Maar op dit moment is nog niet bekend of het werk in heel Amerika zal plaatsvinden, of ook in andere landen. Amerikaanse bedrijven zijn geïnteresseerd in het creëren van wederzijdse roaming, waarbij mobiele operators elkaar verzekeren.

En in de toekomst zijn alle grote mobiele exploitanten van plan dit initiatief te ondersteunen en te gebruiken. 

iPhone 14 zal satellietcommunicatie ondersteunen

Waarom de iPhone aansluiten op de satelliet?

In de eerste plaats moeten alle nadelen van de klassieke communicatie worden gecompenseerd. Veel regio’s hebben behoefte aan een oplossing voor dit probleem, aangezien het netwerk nu niet overal beschikbaar is.  En in geval van natuurrampen wordt de ondersteuning van satellietcommunicatie onmisbaar. En deskundigen voorspellen dat de nieuwe functie in de zeer nabije toekomst inderdaad verplicht zal worden op smartphones.

Natuurlijk zal de satellietverbinding de cellulaire communicatie niet kunnen vervangen. Het plan is om van deze communicatiemethode een back-up te maken, omdat er lagere gegevensoverdrachtssnelheden worden verwacht. Experts zeggen dat de snelheid zal variëren van 2 tot 4 Mbps. Dat wil zeggen, het zal alleen spraakcommunicatie en sms zijn.

En het is belangrijk op te merken dat de nieuwe functionaliteit geen upgrade vereist. De setup is beschikbaar voor zowel de 13 als de 14 modellen van het toestel.